Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A flavonoidokban gazdag póréhagyma
  2024-01-01 22:30:18, hétfő
 
 


A flavonoidokban gazdag póréhagyma csökkenti a gyulladást, és sok betegség kockázatát minimalizálja

A gyors öregedésért és a krónikus betegségek kialakulásáért szinte minden esetben a magas gyulladási szint okolható. Nem mindig tudjuk elkerülni, hogy gyulladás alakuljon ki a szervezetünkben, azonban a megfelelő táplálkozással nincs miért aggódnunk. Ha az étrendünk elegendő zöldséget és gyümölcsöt tartalmaz, akkor a gyulladásnak esélye sincs.

Zöldségek közül ki kell emelnünk a póréhagymát, hiszen ezernyi előnye ismeretes, többek között az, hogy nagyon hatékonyan képes lecsökkenteni a szervezetben kialakuló gyulladást.

A póréhagyma nem csupán gyulladást csillapít, hanem nagyon hatékony rákellenes hatással rendelkezik és egyes kutatási eredmények szerint még a cukorbetegség megelőzésében is a segítségünkre lehet.

Ha emésztési zavarokkal küzdünk, mert súlyfeleslegünk van és emiatt már szívpanaszoktól is szenvedünk, akkor is számíthatunk a póréhagymára. Mivel ez a zöldség sok rostot tartalmaz, így aktívan hozzájárul a fogyáshoz, illetve még az emésztést is javítja és ily módon nagy szerepe lehet a szívbetegségek megelőzésében.

A póréhagyma - csakúgy mint a fokhagyma - nagyszerű prebiotikum-forrásnak számít. Ez segít abban, hogy a bélflóra egyensúlya helyreálljon. Ha a bélflóránk rendben van, akkor nem lesznek emésztési gondjaink sem.

A póréhagyma olyan tápanyagokban is bővelkedik, mint a K-vitamin, a mangán és az A-vitamin. A K-vitamin és a mangán egészségesen tartja a csontokat, míg az A-vitamin fokozza az immunrendszer, a bőr és a szem egészségét.

A póréhagyma olyan fitotápanyagokban gazdag, mint például a szulfidok, amelyek aktívan részt vesznek a gyulladás csökkentésében és a koleszterinszint szabályozásában.

A póréhagyma segíthet a vérszegénység megelőzésében, mivel gazdag forrása a vasnak és a C-vitaminnak is.

A póréhagyma vegyületei nemcsak az oszteokalcin-vegyületet aktiválják, hanem magnéziumot és kalciumot is biztosítanak a szervezet számára, így biztosítják a csontok egészségét.

A póréhagyma segíti a fertőzések természetes kezelését, mivel rendkívüli antiszeptikus hatással rendelkezik. A-vitamint is tartalmaz, amely segíti a vörösvértestek fejlődését, amelyek oxigént szállítanak a szervezetben, és ily módon a testnek könnyebb dolga van, már ami a fertőzések leküzdését illeti.

A póréhagyma és más alliciumvegyületet tartalmazó zöldségek rákellenes hatóanyagokkal rendelkeznek. Egy kutatás során azt állapították meg, hogy azoknál a férfiaknál, akik rendszeresen fogyasztanak alliciumvegyületekben gazdag zöldségeket, kisebb a prosztatarák kialakulásának a kockázata. Más tanulmányok pedig kimutatták, hogy ugyanez a kockázatcsökkenés jellemző gyomor- és vastagbélrák esetén is.

A póréhagyma a C-vitamin kitűnő forrása. A C-vitamin részt vesz a kollagén építésében, amely felelős a bőrünk és a hajunk jó egészségéért és szerkezetéért.

A póréhagyma kitűnő káliumforrásnak is számít. Tanulmányok szerint azok az emberek, akik gyakran fogyasztanak káliumban gazdag táplálékokat, általában alacsonyabb vérnyomásszinttel rendelkeznek és nincsenek vérnyomásproblémáik.

A póréhagyma diuretikus hatással lehet a testünkre, segít a felesleges vizet és a nátriumot kiüríteni a szervezetből, ami nagyon fontos, főleg a magas vérnyomásban szenvedők számára.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: koleszterinszint, szervezetünkben, szabályozásában, szívpanaszoktól, káliumforrásnak, súlyfeleslegünk, kialakulásáért, csökkentésében, flavonoidokban, kialakulásának, szívbetegségek, táplálkozással, vörösvértestek, hatóanyagokkal, cukorbetegség, immunrendszer, tápanyagokban, antiszeptikus, lecsökkenteni, megelőzésében, vérszegénység, szerkezetéért, minimalizálja, segítségünkre, fogyasztanak, egészségesen, helyreálljon, póréhagymára, gyulladásnak, prosztatarák, egészségéért, szervezetben, számíthatunk, vastagbélrák, rendelkeznek, rendszeresen, flavonoidokban gazdag, gyors öregedésért, krónikus betegségek, magas gyulladási, megfelelő táplálkozással, étrendünk elegendő, gyulladásnak esélye, szervezetben kialakuló, cukorbetegség megelőzésében, segítségünkre lehet, szívbetegségek megelőzésében, póréhagyma –, fokhagyma –, bélflóra egyensúlya, bélflóránk rendben, póréhagyma olyan,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Idő  Facebookon kaptam  Idő  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Png kislány  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Png cica  Zilahy Lajos gondolata  Csak a fogyatkozás látható  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Akarat  Neked tudnod kell  Szép estét  Fehér virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Kellemes délutánt kívánok  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Zilahy Lajos gondolata  Akarat  Akarat  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Png ház  Miért kiabálunk amikor dühösek...  A sors  Régi emberek, akikre máig büsz...  Boldog születésnapot a ma ünne...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Alvó cicák  Reggel van  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Lóhere  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  A sors  Elköszönt  Kaffka_Margit  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Popper Péter szavai  Nevem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Alvó cicák  Irgalom és ítélet  képre írva  Nem számIt  Egy hatékony szolga  Nem tudhatod  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam  képre írva  Png nő  Boldog születésnapot a ma ünne...  Nem számIt  Boldog születésnapot a ma ünne...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png lepke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  s immár én is felragyogva, ért...  Mi lenne ha  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Sose bánj semmit  Nem méltó hozzád  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Png csokor  Kövesd a cowboyt!  Mi lenne ha  Png kutya  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Szívem  Tavaszi kép  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk... 
Bejegyzés Címkék
flavonoidokban gazdag, gyors öregedésért, krónikus betegségek, magas gyulladási, megfelelő táplálkozással, étrendünk elegendő, gyulladásnak esélye, szervezetben kialakuló, cukorbetegség megelőzésében, segítségünkre lehet, szívbetegségek megelőzésében, póréhagyma &#8211, fokhagyma &#8211, bélflóra egyensúlya, bélflóránk rendben, póréhagyma olyan, mangán egészségesen, szem egészségét, gyulladás csökkentésében, koleszterinszint szabályozásában, póréhagyma segíthet, vérszegénység megelőzésében, póréhagyma vegyületei, szervezet számára, csontok egészségét, póréhagyma segíti, fertőzések természetes, vörösvértestek fejlődését, testnek könnyebb, fertőzések leküzdését, kutatás során, prosztatarák kialakulásának, kockázatcsökkenés jellemző, kollagén építésében, póréhagyma kitűnő, póréhagyma diuretikus, felesleges vizet, nátriumot kiüríteni, magas vérnyomásban, koleszterinszint, szervezetünkben, szabályozásában, szívpanaszoktól, káliumforrásnak, súlyfeleslegünk, kialakulásáért, csökkentésében, flavonoidokban, kialakulásának, szívbetegségek, táplálkozással, vörösvértestek, hatóanyagokkal, cukorbetegség, immunrendszer, tápanyagokban, antiszeptikus, lecsökkenteni, megelőzésében, vérszegénység, szerkezetéért, minimalizálja, segítségünkre, fogyasztanak, egészségesen, helyreálljon, póréhagymára, gyulladásnak, prosztatarák, egészségéért, szervezetben, számíthatunk, vastagbélrák, rendelkeznek, rendszeresen, szervezetből, vérnyomásban, táplálékokat, állapították, biztosítanak, oszteokalcin, természetes, prebiotikum, zöldségeket, szállítanak, rendelkezik, póréhagymát, biztosítják, alacsonyabb, öregedésért, tanulmányok, magnéziumot, póréhagyma, fejlődését, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3550
  • e Hét: 28441
  • e Hónap: 59927
  • e Év: 264628
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.